34-årige Pernille sagde “drømmejobbet” op for at gå all-in på sin musikkarriere

Det er de færreste, der siger sit faste job op for at blive musiker som 34-årig, og alligevel er det præcis det, som Pernille Dige Weltz, der står bag kunstnernavnet, Jessie Ka, har gjort.

Den 29. april udkommer den anden single fra Jessie Ka; et energifyldt elektropop-nummer med titlen Wildfire. Sangen handler om at være modig og turde at gå sine egne veje, men sangerindens eget mod var længe undervejs.

Vi skal et par år tilbage i tiden. På overfladen var alt, som det burde være. Uddannelsen var taget, hun havde drømmejobbet og havde lige fået en forfremmelse med en ny titel – men alligevel var der noget, der manglede.

Musikken havde fyldt meget; hun have taget en uddannelse i musik fra universitetet, arbejdede som booking manager på et spillested og brugte alt fritiden på at skrive og spille musik, men det var en grænseoverskridende beslutning for Jessie Ka at satse rigtigt på at være artist.

“Wildfire er skrevet på et tidspunkt i mit liv, hvor jeg faktisk rigtig gerne ville gå efter musikken, men jeg var ikke modig nok. Det var mest, fordi jeg ikke troede nok på mig selv og fordi jeg altid har bekymret mig alt for meget om at passe ind og gøre det, som andre forventede af mig. Til sidst tog det alt min energi, for det føltes, som om jeg hele tiden skulle være en anden end mig selv, og tage en maske på, for at passe ind i det billede, jeg i øvrigt selv havde skabt af, hvem jeg burde være”.
Musikken gav Jessie Ka mulighed for at sætte ord på nogle af de usikkerheder, hun selv gik med, men for hende selv blev Wildfire også en optimistisk sang, som hun skrev i håb om at give sig selv mod, inden hun egentlig troede på det.

Det var en måde at manifestere mine drømme på, tror jeg. Så jeg håber, at sangen kan give andre inspiration til at springe ud i deres egne drømme” – Jessie Ka.

Wildfire er en opløftende elektropop-sang med masser af power.
Sangens energi kommer fra frembrusende synth-flader og pulserende arpeggiators, der giver associationer til bl.a. Daft Punk’s soundtrack til Tron – eller andre former for hyper-pop – og som i deres symbiose giver nummeret et opløftende, episk univers. Den løsrivende stemning er med til at understøtte nummerets budskab og omkvæd, der gentages som et mantra af Jessie Kas sårbare vokal” I can’t get it out my mind, maybe I should try, to live before I die”.

Read in English